top of page

Ans van Santvoort

Ans van Santvoort

Ans  schildert ruim 40 jaar. Haar werk omvat verschillende schildermethodes  zoals aquarel, acryl en olieverf.  Inmiddels heeft zij ruim 15 jaar les gehad van diverse kunstenaars uit de regio, waardoor haar werk zich steeds verder heeft ontwikkeld. Haar eerste werken zijn realistische aquarellen en acryl schilderijen, waarbij paarden een specialiteit waren. Haar latere werk kenmerkt zich meer door abstracte schilderijen, waarbij gebruik wordt gemaakt van gemengde technieken. Ans  schildert ook in opdracht, zoals (muur)schilderingen in specifieke thema’s en muurteksten. Bij Thermae Son is een deel van haar collectie als vaste expositie te bewonderen.
Wat begon als een hobby groeide door de jaren verder uit tot een atelier waar zij verschillende  jaren wekelijks  les geeft aan hobby kunstenaars uit de buurt. Sinds enkele jaren geeft zij ook eendaagse workshops aan groepen. Het geeft haar veel plezier en voldoening om door middel van schilderen contact te hebben met andere mensen en iedereen met een mooi origineel stuk naar huis te laten gaan.
Ans heeft een goed gevoel voor kleur en voor het effect van kleur op de omgeving en werd daarom steeds vaker gevraagd voor interieur en styling opdrachten. Hierin vond zij steeds meer uitdaging en in 2011 is zij begonnen met de opleiding interieur en styling. Deze heeft zij met goed gevolg afgerond en nu is zij, naast kunstschilder,  tevens gediplomeerd styliste.

bottom of page